Kunsten å søke jobb i Norge

Av Karin Ellis

Velg mellom norsk, engelsk, ukrainsk, litauisk og russisk utgave

Kr 200, - (gratis frakt)

Pakkepris: kr 450,-

Kunsten å søke jobb i Norge
Kunsten å arbeide med nordmenn

Arbeidsledigheten i Norge har vært blant den laveste i Europa i en årrekke. Norge hadde en økonomisk nedgangstid etter et dramatisk fall i oljeprisen, men i 2018 er det blitt mindre arbeidsledighet og færre oppsigelser enn før fallet i oljeprisen.

Det er nå mange ledige stillinger og for få jobbsøkere, noe som har ført til mangel på kvalifisert arbeidskraft i Norge. I mange tilfeller klarer ikke norske arbeidsgivere å finne kvalifiserte kandidater for sine stillinger, og noen ganger må de ansette mindre kvalifiserte kandidater enn de hadde håpet på. Det er derfor et bra tidspunkt å søke jobb i Norge.

Utfordringene med å finne arbeid bør imidlertid ikke undervurderes. Det kan være vanskelig for utenlandske arbeidssøkere å få jobb i Norge – dette gjelder spesielt den første jobben, og ikke minst hvis du mangler tidligere arbeidserfaring. Norske arbeidssøkere sliter også med å få sin første jobb, siden de fleste arbeidsgivere ser ut til å ønske å ansette personer med arbeidserfaring.

‘Kunsten å søke jobb i Norge’ er skrevet spesielt for arbeidssøkere som ikke har vokst opp i Norge og vil hjelpe deg med å knekke de skjulte kodene på det norske arbeidsmarkedet. Den er skreddersydd for ditt behov og vil veilede deg trinn for trinn gjennom jobbsøkingsprosessen med tips om hva som er lurt å gjøre.

Du vil lære hvordan du bør lese og tolke stillingsannonsen og hvordan du skal skrive søknadsbrev og CV som passer i det norske arbeidsmarkedet. Boken forklarer hva du bør legge vekt på, slik at du kan fremstille deg selv på en troverdig måte ovenfor de som skal ansette deg. Du får råd om hvordan du kan håndtere den ekstra utfordringen det er å være utenlandsk arbeidssøker, og du vil lese om hvilke feil utlendinger vanligvis gjør når de søker jobber i Norge.

Denne boken vil også forklare hvordan norske arbeidsgivere tenker og hva de prioriterer når de velger kandidater. I tillegg dekker den personlighetstester, hvorfor de brukes og hvordan du bør håndtere disse.

Denne boken er basert på mine egne erfaringer, både som jobbsøker og leder hvor jeg bl.a. drev med rekruttering. Den er også basert på resultater fra forskning, samt innspill fra norske arbeidsgivere og utenlandske jobbsøkere på kursene mine. Ved å dele denne informasjonen med deg, tror jeg du vil bli bedre forberedt og få økt selvtillit når du søker jobber i Norge.

Eksempler på tilbakemeldinger fra boken og kurset med samme navn:

Du er lyset i enden av tunnelen. Takk for bøkene og for de ekstra templatene. Jeg skulle ønske at bøkene dine hadde kommet ut for noen år siden, det kunne ha spart meg mange tårer og år med unødvendig smerte og lidelse.

Dette er stort, tusen hjertelig takk! 

– Linda Soon
Oslo

 Jeg vil gjerne takke deg for undervisningen du gjør – jeg nøt hvert minutt av den. Det er mennesker som deg som forandrer liv.

– Mindaugas Kavaliauskas
Siauliai, Lithunaia

Jeg deltok på seminaret du holdt i juni, og kjøpte også boken din. Rett etter det ble jeg innkalt til et intervju. Det var 3 runder totalt, og det gikk kjempebra. Faktisk var de fleste spørsmålene som ble stilt i de timelange intervjuene, de samme som sto i boken din. Ettersom jeg var heldig nok til å lese boken din før intervjuene, var jeg forberedt med både svar og eksempler 🙂 Og alle tipsene fra boken fungerte helt perfekt. Nå har jeg endelig fått i drømmejobben og startet i august.

En hjertelig takk til deg 🙂

– Tulika Sheel
Oslo

Jeg er veldig glad for at jeg fikk mulighet til å delta på det interessant kurset som ble holdt av en svært dyktig instruktør. Tusen takk for kurset, deling av presentasjonen og ikke minst bøkene! Alle disse har vært svært nyttige for en utlending som bor og arbeider her, slik at jeg kan bli bedre integrert i samfunnet. På kurset ble jeg også motivert til å lære norsk. Jeg var veldig begeistret etterpå og snakket mye om det med mannen min og kollegaene mine. 🙂

Begge bøkene er veldig nyttige og praktisk rettet. Jeg leser vanligvis ikke bøker om hvordan man søker jobb på et hvilket som helst språk. Men denne skulle jeg virkelig ønske jeg hadde lest tidligere! Den er lærerik, jordnær og forklarer på et rett nivå hvordan jeg skal gjøre ting!

Keke Zheng
Ås

 

Takk for boken. Den er velskrevet, lett å følge og full av nyttige råd. Etter at jeg har lest boken din og tatt i bruk anbefalingene dine, ble jeg innkalt til intervju for første gang. Er det ikke utrolig? Jeg tror boken din var en svært god hjelp for å komme til dette intervjuet.

Hossein Baharmand
Kristiansand

 

 Jeg var forsker ved NTNU da jeg deltok på kurset ditt “Applying for Jobs in Norway”. Nå har jeg funnet en stilling innen mitt kompetanseområde i et godt norsk selskap. Det var en ganske tøff, men veldig interessant serie med intervjuer, og jeg var så heldig at jeg nådde mitt endelige mål.

Jeg tror personlig at det å delta på kurset ditt hjalp meg veldig, både i forhold til jobbsøknaden og forberedelsene til intervjuet. Jeg greide å huske mesteparten av de viktige poengene/tipsene fra kurset. Til slutt vil jeg gjerne rette en stor takk for at du deler så nyttig og effektiv informasjon.

Daham Gunawardana
Trondheim

Jeg har nettopp lest boken ‘Kunsten å søke jobb i Norge’. Wow, denne boken er en skatt!

Jeg har lyst til å dele den med mine norske venner og familie. Jeg har lært mye om kulturkollisjoner (for eksempel ‘Janteloven’). Boken har også hjulpet meg mye, både for å kunne å skrive en bedre CV og for å sikte bedre på målene mine.

Tusen takk!

– Juliana Koury Gaioso
Kristiansand

Denne boken finnes også på engelsk under tittelen ‘Applying for jobs in Norway’, vennligst se den engelske versjonen av denne siden for informasjon om denne utgaven. Den er også utgitt på russisk: ‘Искусство поиска работы в Норвегии’ og på litauisk: ‘Menas susirasti darbą Norvegijoje’. Hvis du trykker ‘Kjøp’, vil du kunne velge ønsket utgave.