Kunsten å søke jobb i Norge

Av Karin Ellis

Velg mellom norsk, engelsk, ukrainsk, litauisk og russisk utgave

Kr 200, - (gratis frakt)

Pakkepris: kr 450,-

Kunsten å søke jobb i Norge
Kunsten å arbeide med nordmenn

Dette er jobbsøker-boken som vil gi kunnskap om norsk kultur og hvordan norske arbeidsgivere tenker når de skal rekruttere nye medarbeidere. Dette er kunnskap som er vanskelig å finne andre steder, og som det kan ta mange år å bygge opp på egenhånd.

Det er mangel på kvalifisert arbeidskraft i Norge. I mange tilfeller klarer ikke norske arbeidsgivere å finne kvalifiserte søkere for sine stillinger, og noen ganger må de ansette mindre kvalifiserte kandidater enn de hadde håpet på. Det er derfor et godt tidspunkt for å søke jobb i Norge.

Utfordringene med å finne arbeid bør imidlertid ikke undervurderes. Det kan være vanskelig for utenlandske arbeidssøkere å få jobb i Norge. Dette gjelder spesielt den første jobben, og ikke minst dersom man mangler arbeidserfaring fra før av. Norske arbeidssøkere sliter også med å få sin første jobb, siden de fleste arbeidsgivere ser ut til å foretrekke kandidater med arbeidserfaring.

‘Kunsten å søke jobb i Norge’ er skrevet spesielt for arbeidssøkere som ikke har vokst opp i Norge. Boken vil hjelpe leseren med å forstå de skjulte kodene i det norske arbeidsmarkedet. Den vil veilede leseren trinn for trinn gjennom jobbsøkingsprosessen med tips om hva som er lurt å gjøre.

Leseren vil lære hvordan man bør lese og tolke stillingsannonsen og hvordan de kan skrive søknadsbrev og CV tilpasset det norske arbeidsmarkedet. Boken forklarer hva man bør legge vekt på, slik at man kan fremstille sin kompetanse og erfaring på en troverdig og tillitsvekkende måte ovenfor arbeidsgiveren. Leseren får råd om hvordan man kan håndtere den ekstra utfordringen det er å være utenlandsk arbeidssøker og lære hvordan man kan unngå de feil utlendinger vanligvis gjør når de søker jobber i Norge.

Denne boken forklarer også hvordan norske arbeidsgivere prioriterer når de velger kandidater. I tillegg dekker den personlighetstester, hvorfor de brukes og hvordan du bør håndtere disse.

Boken er basert på egne erfaringer som leder og rekrutterer, innspill fra både norske arbeidsgivere og utenlandske jobbsøkere, samt forskning. Etter å ha fått denne kunnskapen, vil leseren bli bedre forberedt og få økt selvtillit når de søker jobber i Norge.

Eksempler på tilbakemeldinger fra boken og kurset med samme navn:

Du er lyset i enden av tunnelen. Takk for bøkene og for de ekstra malene. Jeg skulle ønske at bøkene dine hadde kommet ut for noen år siden, det kunne ha spart meg mange tårer og år med unødvendig smerte og lidelse.

Dette er stort, tusen hjertelig takk! 

– Linda Soon
Oslo

 Jeg vil gjerne takke deg for undervisningen du gjør – jeg nøt hvert minutt av den. Det er mennesker som deg som forandrer liv.

– Mindaugas Kavaliauskas
Siauliai, Litauen

Jeg deltok på seminaret du holdt i juni, og kjøpte også boken din. Rett etter det ble jeg innkalt til et intervju. Det var tre runder totalt, og det gikk kjempebra. Faktisk var de fleste spørsmålene som ble stilt i de timelange intervjuene, de samme som sto i boken din. Ettersom jeg var heldig nok til å lese boken din før intervjuene, var jeg forberedt med både svar og eksempler 🙂 Og alle tipsene fra boken fungerte helt perfekt. Nå har jeg endelig fått i drømmejobben og startet i august.

En hjertelig takk til deg 🙂

– Tulika Sheel
Oslo


Jeg er veldig glad for at jeg fikk mulighet til å delta på det interessant kurset som ble holdt av en svært dyktig instruktør. Tusen takk for kurset, deling av presentasjonen og ikke minst bøkene! Alle disse har vært svært nyttige for en utlending som bor og arbeider her, slik at jeg kan bli bedre integrert i samfunnet. På kurset ble jeg også motivert til å lære norsk. Jeg var veldig begeistret etterpå og snakket mye om det med mannen min og kollegaene mine. 🙂

Begge bøkene er veldig nyttige og praktisk rettet. Jeg leser vanligvis ikke bøker om hvordan man søker jobb på et hvilket som helst språk. Men denne skulle jeg virkelig ønske jeg hadde lest tidligere! Den er lærerik, jordnær og forklarer på et rett nivå hvordan jeg skal gjøre ting!

Keke Zheng
Ås

 

Takk for boken. Den er velskrevet, lett å følge og full av nyttige råd. Etter at jeg har lest boken din og tatt i bruk anbefalingene dine, ble jeg innkalt til intervju for første gang. Er det ikke utrolig? Jeg tror boken din var en svært god hjelp for å komme til dette intervjuet.

Hossein Baharmand
Kristiansand

 

 Jeg var forsker ved NTNU da jeg deltok på kurset ditt “Applying for Jobs in Norway”. Nå har jeg funnet en stilling innen mitt kompetanseområde i et godt norsk selskap. Det var en ganske tøff, men veldig interessant serie med intervjuer, og jeg var så heldig at jeg nådde mitt endelige mål.

Jeg tror personlig at det å delta på kurset ditt hjalp meg veldig, både i forhold til jobbsøknaden og forberedelsene til intervjuet. Jeg greide å huske mesteparten av de viktige poengene/tipsene fra kurset. Til slutt vil jeg gjerne rette en stor takk for at du deler så nyttig og effektiv informasjon.

Daham Gunawardana
Trondheim

Jeg har nettopp lest boken ‘Kunsten å søke jobb i Norge’. Wow, denne boken er en skatt!

Jeg har lyst til å dele den med mine norske venner og familie. Jeg har lært mye om kulturkollisjoner (for eksempel ‘Janteloven’). Boken har også hjulpet meg mye, både for å kunne å skrive en bedre CV og for å sikte bedre på målene mine.

Tusen takk!

– Juliana Koury Gaioso
Kristiansand

Denne boken finnes også i engelsk, ukrainsk, litauisk og russisk utgave.
Til støtte for Ukraina selges den ukrainske utgaven til kostpris (kr 100) til ukrainske flyktninger og alle som vil gi dem bort gratis til flyktninger.